Haber

Neçirvan Barzani: Erdoğan’ı Erbil’de karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Barzani, Erdoğan’ın IKBY ve Irak’a yaptığı ziyarete ilişkin, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil’e yaptığı tarihi ziyaret, bölgede kritik bir döneme denk geliyor. Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ile güçlü siyasi, ekonomik ve güvenlik bağlarının bir işareti. Başkan Erdoğan’ı Erbil’de karşılamayı; barış, istikrar ve ekonomik kalkınma gibi acil konuları tartışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Uzun zaman sonra yapılan ziyaret kapsamında Erdoğan, çok sayıda üst düzey yetkiliyle görüşecek. Tarihi ziyarette başta güvenlik olmak üzere ticari ilişkiler ve su sorunu masaya yatırılacak.

Ziyaretin en önemli gündem maddelerinin güvenlik, su kaynaklarının kullanımı ve Türkiye’ye doğal gaz ve petrol akışı olması bekleniyor. Erdoğan, Bağdat’taki resmi ziyaretinin ardından Erbil’e gelecek.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

doganhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu