Ekonomi

Nvidia, Goldman Sachs’ın yapay zeka iyimserliğiyle yeni bir zirveye hazırlanıyor

Nvidia Şirketi (NASDAQ:NVDA (NASDAQ:) NVDA )) Goldman Sachs’ın şirketin yapay zekanın (AI) yükselişinden elde edeceği kazanç potansiyeline ilişkin güçlü ve olumlu bir görüşe sahip olması nedeniyle hisseler benzeri görülmemiş seviyelere ulaşmaya hazırlanıyor. Nvidia’nın hisse senedi fiyatı Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde %3,4 artışla 683,80 $’a yükseldi ve firmanın piyasa kapitalizasyonunu yaklaşık 55 milyar $ artırarak geçen haftanın sonunda kaydedilen 1,63 trilyon $ piyasa değerine ulaştı.

Çip üreticisi, Ocak ayında piyasa değerinde önemli bir artış yaşayarak yapay zeka devrimiyle eş anlamlı hale geldi. Hisse senedinin bu yılki %34’lük yükselişi sektördeki emsallerinden daha pahalı olmasına rağmen (sektör ortalaması olan 22,9’a kıyasla 31,4 kat ileri kazançla işlem görüyor) Goldman Sachs analisti Toshiya Hari, Nvidia’nın geleceğine olan güvenini koruyor.

Hari, Nvidia’nın kapsamlı donanım ve yazılım çözümlerine ve hızlı inovasyon hızına övgüde bulunarak şunları söyledi: “Nvidia’nın öngörülebilir gelecekte sektörün altın standardı olmaya devam edeceğine inanıyoruz.” Bu düşünceyi yansıtan Goldman Sachs, LSEG verilerine göre mevcut seviyelere göre %21’lik potansiyel yükselişi öne sürerek Nvidia’nın fiyat hedefini önceki 625 dolardan 800 dolara çıkardı. Bu hedef, ABD’li analistlerin hisse senedi için belirlediği en yüksek hedeflerden biri.

Bu iyimser duruşunu daha da güçlendiren Goldman Sachs, Nvidia’ya yönelik 2025-2026 tüm yıl faiz varsayımlarını ortalama %22 artırdı. Bu revizyon, güçlü AI sunucu talep sinyallerine ve grafik işlem birimi (GPU) tedarikindeki iyileştirmelere bağlanıyor.

Hari, Microsoft (NASDAQ:MSFT) ve Meta Platforms (NASDAQ:META) gibi teknoloji devlerinin yapay zekadan para kazanma eğilimlerini ve yapay zeka sunucu üreticisi Harika Micro Computer’ın (NASDAQ:SMCI) olumlu kazanç tahminlerini sektörün sağlamlığının göstergeleri olarak gösterdi.

Nvidia yapay zeka patlamasından yararlansa da Intel Corporation (NASDAQ:INTC) gibi yapay zekaya daha az odaklanan diğer yarı iletken şirketleri benzer hisse senedi performansı yaşamadı.

Nvidia’nın dördüncü çeyrek mali sonuçlarını 21 Şubat’ta açıklaması planlanıyor ve LSEG verilerine göre piyasa analistleri hisse başına kazancın 4,51 dolara, gelirin ise 20,19 milyar dolara ulaşacağını iddia ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu