İş

Kazanç çağrısı: IQVIA istikrarlı büyüme bildirdi ve tüm yıl beklentilerini teyit etti

IQVIA Holdings Inc. (IQV), raporlanan bazda %2,3’lük bir gelir artışı ve döviz kuru ve COVID ile ilgili çalışmaların etkisi hariç %6’lık bir büyüme ile 2024 yılına sağlam bir başlangıç yaptığını bildirdi. Şirketin birikmiş işleri, yaklaşık 2,6 milyar dolarlık net yeni rezervasyonlarla yeni bir rekora ulaştı.

İlk çeyrek için düzeltilmiş FAVÖK 862 milyon dolar ve düzeltilmiş seyreltilmiş EPS 2,54 dolar olarak gerçekleşti. IQVIA, tüm yıl için gelir beklentilerini teyit ederek, döviz kurundaki olumsuzluklara rağmen %2,3 ila %3,9 arasında bir büyüme öngördü. Şirket, Salesforce ile stratejik ortaklığını genişletiyor ve önemli halk sağlığı projelerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Önemli Çıkarımlar

  • IQVIA’nın ilk çeyrek geliri %2,3 artışla 3,737 milyar dolara ulaşırken, sabit para birimi cinsinden büyüme %2,9 oldu.
  • Döviz kuru ve COVID ile ilgili işler hariç tutulduğunda gelir %6 artış gösterdi.
  • Şirketin birikmiş işleri bir önceki yıla göre yaklaşık %8 artarak rekor seviyeye ulaştı.
  • Net yeni rezervasyonlar 2,6 milyar dolara ulaştı ve rezervasyon-fatura oranı 1,23 oldu.
  • IQVIA, yeni bir etkileşim platformu geliştirmek için Salesforce ile ortaklığını genişletiyor.
  • Şirket, çocuk felcini ortadan kaldırma ve kanserde hayatta kalma oranlarını iyileştirme çabaları da dahil olmak üzere halk sağlığı projelerinde aktif olarak yer alıyor.
  • Tüm yıl için gelir beklentisi 15,325 milyar ila 15,575 milyar dolar arasında kalırken, düzeltilmiş FAVÖK 3,7 milyar ila 3,8 milyar dolar arasında öngörülüyor.

Şirket Görünümü

  • IQVIA, yıldan yıla %2,3 ila %3,9 arasında bir gelir artışı öngörürken, tüm yıl için gelir beklentisi 15,325 milyar ila 15,575 milyar dolar.
  • Şirket, yaklaşık 100 baz puanlık bir döviz rüzgarı öngörüyor.
  • Yıl için düzeltilmiş FAVÖK beklentisi 3,7 milyar ila 3,8 milyar dolar olarak belirlendi.

Önemli Ayı Gelişmeleri

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın
  • COVID ile ilgili gelirler geçen yılın aynı çeyreğine göre 105 milyon dolar azaldı.
  • Maliyet tasarrufu girişimleri nedeniyle büyük müşterilerden kaynaklanan bir miktar fiyat baskısı var.
  • Bir program iptalinin geliri etkilemesi bekleniyor, ancak bu durum öngörülerde hesaba katılmıştır.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Şirketin 30 milyar doları aşan birikimi, önümüzdeki yıllar için 4 milyar ila 4,5 milyar dolarlık tam hizmet programları ile güçlü bir boru hattına işaret ediyor.
  • Hizmetlerde yapay zeka kullanımının klinik geliştirme zaman çizelgelerini hızlandırması bekleniyor.
  • Şirket, yılın geri kalanında gelirlerin artmasıyla TAS işinde bir toparlanma ve gelecek yıl daha güçlü bir artış öngörüyor.

Kaçırılanlar

  • Analitik ve Danışmanlık işi bazı aksaklıklar yaşadı, ancak iyileşme bekleniyor.

Soru-Cevapta Öne Çıkanlar

  • CEO Ari Bousbib, özellikle büyük ilaç şirketlerinin maliyet düşürme programları sayesinde yılın ikinci yarısına güvenle baktıklarını ifade etti.
  • Yeni nesil ürün geliştirilirken mevcut Salesforce platformu müşterileri en az beş yıl boyunca desteklenecek.
  • FSP modeli büyüyor ve hibrit modellere doğru bir eğilim olmasına rağmen gelire önemli ölçüde katkıda bulunması bekleniyor.
  • Yeni fırsatlar için boru hattı tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve karar zaman çizelgeleri kısaldı, bu da olumlu müşteri duyarlılığını gösteriyor.

IQVIA’nın yıla başlangıcı, güçlü bir birikim ve ileriye dönük istikrarlı bir büyümeye işaret eden yeniden teyit edilmiş rehberlik ile temel iş faaliyetlerinde esneklik göstermektedir. Şirketin Salesforce ile genişletilmiş ortaklığı ve halk sağlığına katkıları gibi stratejik hamleleri, çeşitlendirilmiş güçlü yönlerini ve inovasyona olan bağlılığını vurgulamaktadır.

Fiyatlandırma baskıları ve iş segmenti toparlanma ihtiyacı gibi bazı zorluklara rağmen, IQVIA’nın görünümü, sağlam bir boru hattı ve yeni ilaç onayları için artan harcama potansiyeli ile iyimser olmaya devam ediyor.

InvestingPro Insights

IQVIA Holdings Inc. (IQV), raporlanan gelir artışı ve rekor kıran birikimiyle sağlam bir finansal performans sergiledi. Rakamları inceleyen InvestingPro verileri, IQVIA’nın Piyasa Değerinin 40,58 milyar dolar gibi yüksek bir seviyede olduğunu ve şirketin sektördeki önemli varlığını yansıttığını gösteriyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yatırımcıların bir dolar kazanç başına ne kadar ödemek istediklerinin bir göstergesi olan F/K Oranı 30,36 ile nispeten yüksek olup, piyasanın şirketin gelecekteki kazanç artışı beklentilerinin yüksek olduğunu göstermektedir. Bu durum, 29,84’lük F/K Oranı (2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki aya göre düzeltilmiş) ile de desteklenmektedir.

InvestingPro İpuçları, IQVIA’nın yüksek bir kazanç katsayısıyla işlem gördüğünü ve bunun da şirketin yakın vadeli kazanç büyümesine göre yüksek F/K oranıyla uyumlu olduğunu vurguluyor. Bu durum, yatırımcıların şirketin sadece kısa vadeli kazançlarını değil, uzun vadeli büyüme potansiyelini de hesaba kattığını gösteriyor olabilir. Şirketin Yaşam Bilimleri Araçları ve Hizmetleri sektöründe önde gelen bir oyuncu olması da gelecekteki büyüme için kullanılabilecek güçlü bir pazar konumuna işaret ettiğinden dikkate değerdir.

IQVIA’nın hissedarlara temettü ödemediğini belirtmek önemlidir. Bu durum, büyümeyi desteklemek için kazançlarını tekrar işletmeye yatıran şirketleri tercih eden bazı yatırımcılar için olumlu olarak görülebilir. Ayrıca, analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını tahmin ediyor, bu da potansiyel yatırımcılar için daha fazla güven sağlayabilir.

IQVIA’nın mali durumunu ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için InvestingPro çok sayıda ek ipucu sunuyor. Aslında, https://www.investing.com/pro/IQV adresinden erişilebilen InvestingPro’da IQVIA için birkaç ipucu daha mevcut. Kapsamlı bir analizle ilgilenenler INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirimden yararlanabilir ve yatırım araştırmanızı değerli bilgilerle zenginleştirebilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu