Haber

İstanbul-Sivas arası ekspres yüksek hızlı tren seferleri başladı

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı seferlerinin ilki, Söğütlüçeşme İstasyonu’ndan kalkan trenle yapıldı.

Seferlerin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler’in yanı sıra bazı AK Parti milletvekilleri de katıldı.

Boyraz, ilk olarak 2009’da faaliyete geçirdikleri Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Hattı’nı Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hatlarının takip ettiğini hatırlatarak, son olarak 26 Nisan 2023’te Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nı açtıklarını kaydetti.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saatlik yolu 2 saate indirdiklerini anlatan Boyraz, Kırıkkale, Yozgat, Sivas illerinin Ankara merkezli hızlı tren ana ağına bağlanmasıyla bu illerde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın hızlı trenle seyahat ettiğini dile getirdi.

Boyraz, “Sivas ve Ankara’dan yüksek hızlı trenlerle seyahat eden yolcularımızdan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul seferleri talepleri doğrultusunda artık bu seferlerden biri İstanbul’a devam edecek şekilde planlanmıştır. Söğütlüçeşme İstasyonu’ndan uğurlayacağımız tren gibi Sivas’tan da saat 13.00’te hareket eden yüksek hızlı tren seferi bugünden itibaren aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek” diye konuştu.

İSTANBUL-SİVAS SEFERİ 7 SAAT 18 DAKİKA SÜRÜYOR

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek. Ekspres aktarmasız yüksek hızlı tren, İstanbul’dan 08.40’ta hareket etti ve Sivas’a 15.58’de varacak. Sivas’tan 13.00’te hareket edecek ekspres yüksek hızlı trenler ise İstanbul’a 20.08’de ulaşacak.

İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakika sürecek. Ekspres yüksek hızlı trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te duracak.

(HABER MERKEZİ)

korkuteliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu