Haber

Kuzeyde kuvvetli yağış bekleniyor… Deprem bölgesinde hava nasıl?

ANKARA (İGFA) –Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son değerlendirmelere göre ülke genelinde günlük hava durumunu yayınladı.

Türkiye’nin orta ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Kırklareli kıyıları, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir, Antalya’nın doğu kıyıları, Van’ın batısı, Nevşehir’in sağanak yağışlı ve çok bulutlu , Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Adana, Hatay, Osmaniye, Bitlis, Batman, Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın doğusu aralıklı yağmurlar yaşayacak. yağış; Batı ve Doğu Karadeniz Bölgelerinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde daha çok yağmur ve sağanak, sulu kar ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Yağışların Batı Karadeniz’in yüksek kesimlerinde (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu’nun kuzeyinde 800 m’nin üzerindeki yüksek kesimlerinde), Sakarya çevresinde, Doğu çevresinde kuvvetli olacağı iddia edilirken Karadeniz ve Ordu’da karın 5 ila 20 santimetreye ulaşacağı iddia ediliyor. Yağış beklendiği için ulaşımda aksama, buzlanma ve don gibi aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Doğu Karadeniz bölgesinde rüzgarın bugün öğle saatlerinde batıdan ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. genel olarak akşam saatleri. Fırtınanın Salı gününün ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ayrıca son değerlendirmelere göre; Son günlerde meydana gelen kar yağışlarıyla birlikte doğu bölgelerde özellikle dağlık kesimlerde kar örtüsü fazla olduğu için Doğu Anadolu’nun doğusunda özellikle kar örtüsü fazla olan eğimli bölgelerde çığ tehlikesi yaşanıyor.

Öte yandan deprem bölgesinde günlük hava durumu ise şöyle:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu