Ekonomi

Gram, çeyrek ve cumhuriyet altınlarında son durum

Yatırımcılar, çoğu yatırımcının “güvenli liman” olarak gördüğü altının piyasa hareketleri hakkında bilgi edinmek istiyor. Dün dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değer kazanan ve günü yükselişle tamamlayan gram altın, güne yatay bir seyirle başladıktan sonra 2 bin lira seviyesinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN ​​VE CUMHURİYET ALTININDA SON DURUM

Gram altın, dün altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değer kazandı ve günü yüzde 0,08 artışla 2 bin 1 liradan tamamladı. Yeni güne yatay bir seyirle başlayan altının gramı, saat 10.00’daki kapanışının hemen altında 2 bin lira seviyesinde bulunuyor. Bire bir dakikaların prestijiyle çeyrek altın 3 bin 350 liraya, cumhuriyet altını ise 13 bin 650 liraya satılıyor.

FED’İN FAİZ KARARI NE OLACAK?

Dün 2 bin 30-2 bin 45 dolar aralığında seyreden altının ons fiyatı, günü yüzde 0,1 düşüşle 2 bin 35 dolardan tamamladı ve şu anda yüzde 0,1 düşüşle 2 bin 33 dolardan alıcı buluyor. değer kaybı. ABD’de ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiğine dair sinyaller sıcak kalırken, Orta Doğu’daki gelişmelerin yanı sıra ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Fed üyeleri faiz indirimlerine ilişkin temkinli açıklamalarını sürdürürken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in Mart ayında politika faizini sabit tutma ihtimali yüzde 82’ye yükseldi.

Analistler, bugün yurt içinde Enflasyon Raporu, haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD’de haftalık işsizlik yardımı uygulamaları ve toptan eşya stoku verilerinin takip edileceğini, teknik açıdan ise ons fiyatının güncelleneceğini belirtti. altın 2 bin 40 ve 2 bin 60 dolar seviyelerine ulaşacak. Direnç olan 2.020 dolar ve 2.010 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

bozovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu