Sağlık

Dokuz Eylül’den Hatay’da Depremzedelere Sağlık Taraması

DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi uzman sağlık çalışanları Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde konteyner kentlerde sağlık taraması yaptı. Konteyner kentte fizik tedavi ünitesi kuran DEÜ ekipleri, depremzedelere 7/24 hizmet verecek.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi, bölgedeki depremzedeler için yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla Hatay’ın Kırıkhan ilçesine giden DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi hekimi ve uzman sağlık ekibi bölgede fizik tedavi ünitesi kurdu. Konteyner kentte birebir sağlık taraması yapılırken, depremzedelerin sağlık ihtiyaçları ile ilgili detaylı sağlık envanteri oluşturuldu.

DEÜ sağlık çalışanlarının vatandaşlarla görüşmeler yaparak değerli bir bilgi havuzu oluşturduğuna değinen DEÜ Rektörü Prof. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesine bağlı uzman sağlık personelimiz vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını belirlemek için görüşmeler gerçekleştirdi. Bu bilgiler ışığında şehirdeki depremzedelerimizin sağlık sorunlarına hızlı çözümler üreteceğiz. Rektör Hotar, “Hatay Kırıkhan’da depremden etkilenen vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verecek Eğitim, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemizin hazırlıkları tamamlandı. Ünitenin hızlı bir şekilde hazırlanmasında emeği geçen eğitmenlerimize ve gönüllü ekibimize teşekkür ederiz.”

MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. yaralarımız. Bölgedeki depremzedelerimizin önemli sağlık hizmetlerine ihtiyacı var. Üniversite olarak devletimizin çalışmalarını destekleyen projeleri hayata geçiriyoruz. Beslenme, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları karşılamaya odaklanıyoruz. Bu noktada hızlı bir refleks göstererek bölgedeki sorunları tespit edip analizler üretiyoruz. Üniversite olarak tüm imkanlarımızı milletimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”

DAĞITILAN YARDIM ARACI

DEÜ heyeti ayrıca; DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bağışlarla toplanan ve sınıflandırılan temel ihtiyaç ve sağlık malzemeleri, konteyner kent Kırıkhan’daki depremzedelere dağıtıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

golyakaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu