Haber

Ankaragücü, Fenerbahce maçında yaşanan izdihamla ilgili açıklama yaptı

MKE Ankaragücü Kulübü, Trendyol Muhteşem Lig’in 4. haftasında F.Bahçe’ye 1-0 mağlup olmasının ardından yaşanan izdihamla ilgili açıklama yaptı.

Başkent kulübünden yapılan açıklamada, Eryaman Stadyumu’ndaki 1. ve 2. bariyerlerin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, uygulamanın 2022-2023 döneminin prestijiyle başladığı ifade edilerek, “Bu bariyerlerin içerisinde yaya geçidi ve tahliye kapıları bulunmaktadır. Taraftarlarımızın geçtiğimiz dönemde bu kapılarda yaşadığı mağduriyetler dikkate alındığında, Spor Stadın güvenliğini sağlayan İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve özel güvenlik firması yetkilileriyle toplantı yapıldı. Kulübümüz, stadyum giriş ve çıkışlarında yaya geçidi ve tahliye kapılarının açık olması konusunda yetkililerle anlaşmaya varmıştır.

“Taraftarlarımızı en iyi şekilde ağırlamak için ilave tedbirler alınacak”

Açıklamada, izdihamın kuzey kale arkasındaki 1’inci bariyerde bulunan tahliye kapısının açık olmaması nedeniyle meydana geldiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Fenerbahçe maçının 85. dakikasının prestijiyle tüm bariyer noktalarından her iki geçiş noktasının da açık olduğu stat sorumluları tarafından doğrulandı. 6 bariyer noktasının tüm kapılarının açık olduğu teyit edilmesine rağmen, Kuzey kale arkasındaki 1. bariyerin tahliyesi stat sorumluları tarafından doğrulandı. Kapının açık olmaması nedeniyle yoğunluk oluştu. Bu izdihamın ardından taraftarlarımızın ortasında yaralanmalar yaşandı. Üzücü olayların bir daha yaşanmaması ve taraftarlarımızı en yeterli şekilde ağırlamak için ilave tedbirler alınacaktır.

Stadımızda yaşanan üzücü olaylar ve bundan sonra alınacak tedbirlerle ilgili olarak Liderimiz Sayın Faruk Koca ve Yönetim Kurulu üyeleri bugün Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’i makamında ziyaret etti. Stadyum çıkışında yaralanan ve zor günler geçiren taraftarlarımıza en derin üzüntülerimizi bildirir, tedbirlere rağmen görevini kötüye kullanan kişi/kişiler hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını camiamıza bildiririz, Güvenlik kameralarını inceleyerek.”

haber-kofcaz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu