Haber

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim’in avukatı müvekkili hakkındaki iddialara yanıt verdi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in avukatı Muhammed Kerim Karadağ, müvekkili hakkındaki iddiaları yanıtladı.

Karadağ, yaptığı yazılı açıklamada, UYGUN Partisi Genel Lider Başdanışmanı Turhan Çömez’in müvekkili Serim hakkında suçlamalarda bulunduğunu, bu şekilde kamuoyundaki algının belli bir tarafa kanalize edilmek istendiğini söyledi.

Avukat Karadağ, “Dışişleri Bakan Yardımcımız Yasin Ekrem Serim’in mal varlığına yönelik ima ve tezler gerekçe gösterilerek kamuoyunun tepkisine maruz bırakılmaya çalışılmıştır. Ayrıca müvekkil bazı kişilerle birlikte anılarak suç isnat edilmiştir.” Kanuna aykırı kişi ve olaylar.Konuyla ilgili tezlerin tamamı “Ağır kabahat niteliğindedir. Müvekkilim bizzat kamu görevi nedeniyle husumetlere maruz kalmıştır. Bu nedenle asılsız tartışmalar karşısında hukuki ve cezai yollara başvurduğumuzu ve bu süreçlerin devam ettiğini belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı.

Serim’in tüm faaliyetlerinin devlet kayıtlarında mevcut olduğunu, Devlet Memurları Kanunu hükümleri gereğince devlet memurluğunda görev yaptığı süre boyunca tüm faaliyetlerini “mal beyanı” olarak ilgili kurumlara sunduğunu belirten Karadağ, şunları kaydetti: , “Şirketleri tarafından satın alınan menkul veya gayrimenkuller usul ve kanunlara uygun olarak edinilmiştir.” açıklama yaptı.

“Hukuki yollara başvurulmuştur”

Karadağ, “Kıbrıs’ta son dönemde Halil Falyalı ve ortak şirketlerinin ortaya çıktığı” iddiasının da iftira olduğunu, bu iddiayı dile getirenler hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

Serim’in adı geçen şahısla herhangi bir şekilde şirket kurmadığını ve ortak ticari faaliyette bulunmadığını belirten Karadağ, şunları kaydetti:

“Müvekkilimin geçmiş ve yıllardaki ticari faaliyetlerini göstererek, merkezi KKTC Girne’de bulunan Northern Associates Trading Limited isimli şirket vasıtasıyla hukuka aykırı fiiller gerçekleştirdiği iddia edilmekle birlikte bu fiillerin gerçekleştirildiği iddia edilmektedir. olayın oluş şekli dikkate alınarak müvekkil tarafından basit bir gayrimenkul satışı karşılığında, şirket hisselerinin devrine ilişkin olduğu anlaşılacaktır.”

Avukat Karadağ, şirketin taşınmazının satışı için şirket hisselerinin derhal anılan kişiye devredildiğini belirterek, kişi ile müvekkili arasında herhangi bir ticari faaliyet, iş ilişkisi veya emsal ortaklık bulunmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu