Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Ortadoğu’daki saldırılarımızı durdurma niyetinde değiliz

ABD Dışişleri Bakanı Anthony BlinkenABD’nin Irak ve Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamasında, ” Son birkaç gündür gösterdiğimiz tepkiler devam edecek‘ söz konusu.

Yanıp SönüyorAçıklamada, ” ABD askerlerine yönelik saldırılara karışanların sadece ipucu almakla kalmayıp, bu saldırıları durdurarak harekete geçmeleri de kritik önem taşıyor. Bu gerçekleşene kadar ne gerekiyorsa yapacağız“dedi.

‘Gazze için en iyi çözüm çatışmaya uzun vadeli ara vermektir’

ABD Dışişleri Bakanı Yanıp SönüyorGazze Şeridi için en uygun çözümün çatışmalara uzun vadeli bir ara vermek olduğunu belirtti.

Yanıp SönüyorAçıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Odaklanmak istediğimiz şey bu. Uzun vadeli bir barış, rehinelerin serbest bırakılması ve ek yardım, uzun vadeli bir çözüm vaat ediyor. Bu bizim ortak çıkarımıza olacaktır. Bunun ileriye dönük en uygun yol olduğunu düşünüyorum.

‘Suudi Arabistan’ın normalleşmeye devam etme konusunda hâlâ güçlü ilgisi var’

ABD Dışişleri Bakanı Yanıp SönüyorSuudi Arabistan ile İsrail arasındaki normalleşmenin bölgeye ‘çok büyük faydalar’ sağlayacağını ancak Filistin devletine yönelik anlaşma yolunda somut adımların atılması gerektiğini söyledi.

Yanıp SönüyorAçıklamasında şunları ifade etti:

Veliaht Prens Muhammed bin Salman, Suudi Arabistan’ın bu konuyu takip etme konusundaki güçlü ilgisini yineledi. Ama aynı zamanda bana daha önce söylediklerini de açıkladı. Bunu yapmak için iki şey gerekiyor: Gazze’deki çatışmayı sona erdirmeye ve bir Filistin devleti kurmaya yönelik açık, inandırıcı ve zamana bağlı bir yol.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca normalleşme anlaşmasının İsrail’in İran ve bölgedeki gruplardan gelen güvenlik tehditlerine karşı koymasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

yildirim-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu