Haber

Bahçeli bayram mesajında ​​Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: ‘Kardeşlik hukukuna ahlaksız saldırı’

MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, Ramazan ve 23 Nisan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı “Kürtler” ve “Aleviler” başlıklı görüntülere atıfta bulundu. Bahçeli, “Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun küresel emperyalizmin dayatmaları, öğütleri ve telkinleriyle kimlik siyasetine keskin bir dönüş yapması, etnik ve mezhepsel hassasiyetleri çok tehlikeli bir şekilde kaşıyarak kanını akıtma hevesinin vahim bir örneğidir.” dedi.

Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

“Önümüzdeki üç gün içinde iki bayramı aynı anda kutlayacağız. Bu bayramın üçüncü gününde Ramazan Bayramı ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe selamlayacak ve gururla kutlayacağız. Bir yandan mübarek ramazan ayını uğurlamanın hüznü yüreğimize inerken, bayrama kavuşmanın iyiliği ve sevinci de yüreğimize işledi.

Ancak 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ikiz deprem nedeniyle bu bayramı önceki bayramlara göre biraz daha sakin, biraz hüzünlü, biraz da hüzünlü karşıladığımızın altını çizmemiz gereken bir husustur. Zorluklar ne kadar zor olursa olsun, “Her Şeyden Önce Birlikte ve Her Şeyden Önce Türkiye” irade ve inancıyla onları aşmak mukadderdir. El ele çalıştığımız sürece, birbirimize sımsıkı sarıldığımız sürece, hiçbir müdahaleci amaç, hiçbir olumsuz eylem, hiçbir kötü niyet elbette sonuç vermeyecektir. Türkiye’mizin aşılmaz ve dokunulmaz gücü milli birlik ve kardeşliktir. Bayramlar bu birliği ve kardeşliği daha da pekiştirir ve temellendirir.

Aynı zamanda bayramlar barış ve huzurun, saygı ve sevginin parlayan meşalesidir. Bayramımız bir, bayrağımız bir. Ayrıca millet olarak vatanımız bir, milletimiz bir, devletimiz bir, kıblemiz birdir. Ancak ayrımcılıktan sapanlar, ayrımcılık hesabına sarılanlar, etnik ve mezhepsel ayrımlarını uçuruma atanlar elbette ki iyi niyetli olmayan, milli ve manevi bedellerden nasibini almayan hırslı kişilerdir.

Bu bağlamda mezhepsel tahrik ve etnik istismar feci bir tehdittir. Bugüne kadar milletimizin evlatlarının hiçbir etnik kökeni rahatsız edilmemiş, hiçbiri mezhep temelli bir ötekileştirmeye itilmemiştir. Milli varlığımıza serpilmek istenen nifak tohumları, yerine varamadan çürümüştür.

Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun küresel emperyalizmin dayatma, nasihat ve telkinleriyle kimlik siyasetine keskin bir dönüş yapması, etnik ve mezhepsel hassasiyetleri çok tehlikeli bir şekilde kazıyarak kana bulamama hevesinin vahim bir örneğidir.

Ülkemiz ağır bir felaket döneminin yaralarını hızla sararken, Kılıçdaroğlu’nun “Milyonlarca Kürd’e terörist muamelesi yapılıyor” iftirası ülkemize, milletimize, bin yıllık kardeşlik hukukumuza yönelik utanç verici ve ahlaksız bir saldırıdır. ve manevi zenginliğiyle mübarek Ramazan ayımızın idrakine varıyoruz ve sıra bayrama geldi. Bu saygısız üslubu, bu edepsiz ve gerçek dışı uydurmayı söylemenin yanı sıra, normal görmek, tepkisiz kalmak, bir kere olsun iç huzur ve sükunet ortamı demek, Türkiye’yi adeta ateşe atmaktır.

Kılıçdaroğlu düştüğü dipsiz bataklıkta günden güne batarken, ülkemizi de beraberinde götürmenin sinsi telaşına kapıldı. Çabalar beyhude, fitne yaymak beyhude. Tarihi, manevi ve kültürel bir emanet olan ebedi kardeşliğimizden asla vazgeçilmeyecektir. Maalesef ve çok açık ki Kılıçdaroğlu’nun kara ağzı bölücü terör örgütü PKK’nın ağzıdır. Kılıçdaroğlu’nun gündemi, ‘Tarihsel Şark Sorunu’nun gündemidir. Bir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı adayının etnik ve mezhepsel provokasyonlara sürüklendiği acınası acizliğinin ve çizgileri alt üst edilen zımni ajandasının bir bakıma ibretlik bir deşifresidir. düşmanlıkla yazılmıştır.

Türk milleti bu oyuna gelmeyecek, Kürt kardeşlerim bu lanetli tuzağa düşmeyecek. Şırnak’ta uzatılan ikramlar İzmir’den alınacak. Hakkari’den uzatılan eli Yozgat’tan tutacak. Kardeşliğimize hançer sallamak isteyenlere asla fırsat verilmeyecektir. İstikrarımız ve bağımsızlığımız parlak bir geleceğin habercisi olacaktır. Cumhuriyetin 100. Yılı, Türk ve Türk Yüzyılı Vizyonunun ilk adımı, ilk atağı ve ilk sayfası olacaktır.

Bu duygu ve kanla aziz milletim; Yurdu, kökeni ve anadili ne olursa olsun, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan, Türk-İslam aleminin, şehit annelerimizin, yetim çocuklarımızın, başta depremimiz olmak üzere, kederli ve mazlum gönüllerimizin tümünün Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. hayatta kalanlar Bayram süresince can ve mal güvenliği için trafik kurallarına uyulmasını önemle rica ederim. Yeniden Ramazan ayına kavuşmayı Rabbimden niyaz ediyor, Hayırlı Bayramlar diliyorum.

Ayrıca 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması yakın tarihimizin en büyük stratejik ve milli atılımlarından biridir. Bu tarihten sonra söz ve karar bizzat ve fiilen Türk milletine geçmiştir. Milli Mücadele’nin sarsılmaz yol haritası, Gazi Meclis’in sarsılmaz kararlılığıyla çizilmiştir. Egemenliğin kayıtsız ve kanunsuz millete ait olduğu gerçeği, Birinci Meclisin ruhani ruhunda tecelli etmiş ve yoğunlaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi, Meclisimizin mübarek çatısı altında çiçek açmış, yeşermiştir.

Unutmayalım ki TBMM hem gazi hem de kahramandır. Hiç şüphe yok ki Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasinin, milli birliğimizin, istiklal hakkımızın ve istikbalimizin ebedi teminatı olan Türk milletinin ta kendisidir. Önümüzdeki Pazar günü kutlayacağımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin İlk Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Birinci Meclisin değerli üyelerine, ebediyete intikal etmiş tüm milletvekillerine ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; Halen hayatta olan eski ve yeni tüm milletvekillerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu