Haber

Üniversite öğrencilerine sosyal medyanın zararları anlatıldı

Üniversite öğrencilerine toplumsal medyanın ziyanları anlatıldı

BOLU Mudurnu Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, üniversite öğrencileri ile bir ortaya gelerek toplumsal medyanın yanlış ya da çok kullanımı sonucunda oluşabilecek potansiyel ziyanları ve bu ziyanlardan korunma usulleri hakkında birçok bilgilendirmelerde bulundu.

Mudurnu Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından “Sosyal Medya ve Çalışma Hayatında Aplikasyonları Yeri Farkındalık Etkinliği” bahisli sunum gerçekleştirildi. Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen aktifliğe öğrenciler ağır ilgi gösterdi. MUSKADE Lideri Fulya Kırımoğlu sürdürülebilir kalkınmanın kıymetinden, Birleşmiş Milletlerce yürütülen çalışmalardan, derneğin kuruluş hedefinden ve gelecek amaçlardan bahsederek öğrencileri bilgilendirdi. MUSKADE dernek üyesi İsmail Öztaş ise günümüzde artan toplumsal medya bağımlılığından ve bireyde meydana getirdiği olumsuz tesirden, toplumsal medyanın zararlarından korunmak gayesiyle geliştirilen alternatif tahlil tekliflerinden, medya etiği kavramından, toplumsal medyada güvenlik ve saklılığın kıymetinden, yüksekokul bünyesinde bulunan her bir kısım için yararlı uygulamalardan ve sertifikasyon programlarından bahsederek öğrencilerin hayatlarını şekillendirmelerinde tekliflerde bulundu.

Sunum sonrası öğrencilere toplumsal medyaya bir günde ayırdıkları toplam mühlet, hangi toplumsal medya aracını tercih ettikleri ve sunumda var olan aplikasyonların yeterliliğini içeren anketler dağıtıldı. Bu sunum ile öğrencilere toplumsal medyanın yanlış ya da çok kullanımı sonucunda oluşabilecek potansiyel ziyanları ve bu ziyanlardan korunma usulleri, medya etik kıymetlerine uygun hareket etme, toplumsal medya hesaplarını korumak hedefiyle koyulan şifrelemede dikkat edilmesi gereken konular, bilgi alma kaynaklarının güvenilirliği, teknoloji dünyasında isminden hayli sık bahsedilen algoritma kavramı ve bu kavram kullanılarak üretilmiş kısımlar için yararlı aplikasyonlar konusunda bilinçlendirme sağlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu