Haber

Tunceli’de Fırıncılar Sıcak Hava Şartlarında Zor Şartlarda Çalışıyor

Tunceli’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fırıncılar zor şartlar altında çalışıyor.

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde de aşırı sıcaklar etkili olurken, sıcaktan en çok fırıncılar etkilendi. Fırınlarda sıcaklık neredeyse beş kat yükselir. Fırıncılar zaman zaman ya üstlerini ıslatırlar ya da soğuk su ile ellerini ve yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalışırlar.

Taş ocakların ustası Hasan Saran, sıcağa direnerek ekmek üretmeye devam ettiklerini belirterek, “Mevsim kurallarına göre işimiz çok zor. Mevsimin prestijiyle dışarısı çok sıcak. , fırın iki kat sıcak.Bu bizim mesleğimiz ve buna mecburuz.Biz burada hizmet veriyoruz.Müşterilerimize elimizden geldiğince hizmet veriyoruz.Mevsimsel tüm zorluklara rağmen elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.Islatıyoruz. Kendimizi zaman zaman sıcaktan biraz da olsa korumak için soğuk su ile ellerimizi yıkıyoruz.Serinlemeye çalışıyoruz.Soğutucu cihaz kullanmıyoruz. Doğal olarak sıcağa direniyoruz” dedi.

Fırın işletmecisi Dursun Özdeş, “Sezonun prestijiyle havalar çok sıcak. Bu sıcak havaya rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşimizin başındayız. Ocak başında çalışan esnaflarımız sıcaktan daha çok etkileniyor. Sizlerin de bildiği gibi fırının yanında çalışan ustalarımız sıcaktan daha çok etkileniyor” dedi. Bakın ustalarımızın terleri elbiselerinden sızmış, mecburuz. Vatandaşa hizmet için buradayız. Bazen.” “Çok sıkılıyoruz, sıcaktan çok bunalıyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Zaman zaman kıyafet değiştirip zor kurallara rağmen işimize devam ediyoruz” dedi.

Sıcaklar karşısında çaresiz kaldıklarını belirten fırın sahibi Sakine Polat da, “Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde fırın işletiyorum. Dışarısı çok sıcak ama fırın hala sıcak. Bizim fırınımız yok. serinlemek için. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.”

Taş ocak ustası Uğur Ayaz, “Yazın en zor işi fırıncılık. Gördüğünüz gibi hava çok sıcak. Kıyafetlerimin içinde ne kadar sert olduğumu görebilirsiniz.” – TUNCELİ

karaburun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu