Ekonomi

JPMorgan: “Mayıs ayına kadar Ether ETF onayı alma şansı %50’den az”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ARK 21 Hisseleri üzerindeki spotu eter(ETH) borsa yatırım fonu (ETF) kararı için son tarih 23 Mayıs. Ancak JPMorgan ( JPM) SEC’in Mayıs ayına kadar ETF’yi onaylama ihtimalinin %50’den az olduğunu düşünüyor.

BTC ETF anlatısının geçen yıl piyasayı ele geçirmesinden bu yana, yatırımcılar ABD’de spot ETF onayı alacak bir sonraki aday olarak Ether’e odaklanıyor. Bu umutlar, yazdan bu yana küçülen ve son iki ayda yaklaşık %12 artış gösteren Grayscale Ethereum Trust tarafından körükleniyor. ETHE) net varlık değerindeki (NAV) azalmayla ortaya çıkar.

Bazıları, SEC’in, menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği için kripto borsalarına karşı açtığı davada ETH’den bahsetmeme kararının, yatırım bankasına göre, düzenleyicinin önümüzdeki aylarda kripto para birimini bir emtia olarak sınıflandıracağı anlamına geldiğini ve bunun spot ETF onayı için gerekli bir koşul olduğunu savunuyor. Bazıları, geçen yılın eylül ayında Ether vadeli işlemlerine dayalı ETF’lerin onaylanmasının “Ether’in bağımsız bir emtia olarak kabul edildiği” anlamına geldiğini iddia ediyor.

JPMorgan’ın Nikolaos Panigirtzoglou Liderliğindeki analistler şüpheci olmaya devam ediyor. Analistler müşterilerine bir notta şunları yazdı: “Yukarıdaki argümanları anlayabilsek de SEC’in Mayıs ayına kadar Ether’i bir emtia olarak sınıflandırması zor. Bu, spot ETF onayı olasılığını %50’nin altına düşürüyor.”İfadelerini kullanıyor.

ETH, nokta BitcoinYatırımcıların ETH ETF’ye yönelik umutları nedeniyle ETF’lerinin onaylanmasının ardından yükseldi.

JPMorgan, raporunda Ethereum’un 2022’de iş kanıtından hisse kanıtı konsensüs mekanizmasına geçişe ve bu değişikliğin blok zincirinin merkezi olmayan yapısı üzerindeki etkisine değindi. Böylece Ether’in artık SEC tarafından menkul kıymet olarak sınıflandırılan Bitcoin (BTC) dışındaki diğer altcoinlere daha çok benzediği belirtildi.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

haber-alacam.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu