İş

Deutsche Bank CEO’su aşırı sağın Alman yatırımlarına yönelik riskine dikkat çekti

BERLİN – Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing Pazartesi günü aşırı sağcılığın Almanya’nın yatırım ortamı üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin endişelerini dile getirdi. Berlin’deki bir banka resepsiyonunda Sewing, milliyetçi Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin artan etkisinin Avrupa’nın en büyük ekonomisine yönelik bir risk olduğunu vurguladı. Sewing’in açıklamaları, Almanya’nın önde gelen bankasının CEO’sunun aşırı sağcılık konusunda yaptığı en kapsamlı açıklama olarak görülüyor.

Sewing’in yorumları, bazı AfD üyelerinin katıldığı ve yabancı uyruklu vatandaşların toplu olarak sınır dışı edilmesinin tartışıldığı bir toplantıya ilişkin haberin ardından Alman şirket yöneticilerinin giderek daha fazla alarma geçtiği bir dönemde geldi. Bu yıl Almanya’nın çeşitli eyaletlerinde seçimler yaklaşırken Sewing, ülkede demokrasi ve iş dünyasının geleceği açısından seçimlerin önemini vurguladı.

Uluslararası yatırımcıların, uzun vadeli yatırım kararları için hayati önem taşıyan Almanya’nın demokratik değer ve yapılarının güvenilirliğini sorgulayarak şüphe işaretleri gösterdiğini kaydetti. Sewing, kesin rakamlar açıklanmasa da bu şüphelerin yatırım seviyelerindeki düşüşe yansımaya başladığını belirtti.

Alman iş dünyası liderleri, iktidardaki olası değişiklikler nedeniyle klasik olarak parti siyasetine karışmaktan kaçındılar. Ancak AfD’nin anketlerdeki yükselişi ve ülke genelinde ikinci sırada yer alması bu geleneğin kırılmasına yol açtı. Sewing’in yorumları, Almanya’nın iş dünyası arasında siyasi aşırılığın potansiyel ekonomik sonuçlarına ilişkin daha geniş bir endişeyi yansıtıyor.

Radikal sağcılarla yapılan bir toplantıda tartışılan ve “asimilleşmemiş vatandaşların” varsayımsal bir “Kuzey Afrika model devletine” sınır dışı edilmesini de içeren tartışmalı önerilere tepki olarak yüz binlerce Alman, aşırı sağcılığı protesto etmek için sokaklara döküldü.

AfD, toplantıda tartışılan sınır dışı etme önerisinin partinin politikasını temsil etmediğini açıklayarak bu öneriyle arasına mesafe koymaya çalıştı.

InvestingPro İçgörüleri

Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing, aşırı sağcılığa ve bunun Almanya’nın yatırım ortamı üzerindeki etkisine ilişkin endişeleri ele alırken, bankanın mevcut mali durumunu ve performansını anlamak için bazı gerçek zamanlı bilgilere ve InvestingPro İpuçlarına bakmak faydalı olacaktır. DBKGn sembolü altında işlem gören Deutsche Bank, şu anda 0,33’lük düşük Defter Fiyat katsayısıyla işlem görüyor; bu, bankanın piyasa değerinin defter değerinden düşük olduğunu gösteriyor ve bu da düşük değerli hisse senetleri arayan yatırımcıları çekebilir.

Bankanın F/K Oranı 5,11 ile mütevazı bir seviyede ve 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranı 4,58 olup, bu da hisse senedinin kara göre düşük değerlenmiş olabileceğini gösteriyor. Ek olarak, bire bir devralma için PEG Oranı 0,09’dur; bu, hisse senedi fiyatının kazanç büyümesine göre makul olduğu anlamına gelebilir.

InvestingPro Tips, Deutsche Bank’ın Sermaye Piyasası segmentinde lider bir oyuncu olduğunu ve son üç ayda toplam getiriye göre %16,09 fiyatla güçlü getiriler gösterdiğini vurguluyor. Analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını ve son on iki ayda da kârlı olacağını öngörüyor. Bu faktörler, Sewing’in dile getirdiği sosyo-politik kaygılara rağmen yatırımcılara bankanın dayanıklılığına dair güven verebilir.

InvestingPro, daha derin finansal analiz ve bu tür ipuçlarıyla ilgilenen okuyucular için ek bilgiler sunar. Şu anda aboneler, aboneliklerde %50’ye varan indirimlerle özel bir Yeni Yıl indiriminden yararlanabilirler. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10, SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz. Bu aboneliklerle kullanıcılar, yatırım kararlarına daha fazla yön verebilecek çok sayıda ek ipucuna erişebilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

sindirgihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu