Haber

Bugün ne oldu? Bugünün Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ve Sosyal Medya Gündemi (4 Mayıs 2023)

4 Mayıs 2023 tarihinde dünyada ve Türkiye’de yaşanan son dakika gelişmeleri ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem konularını sizler için derledik.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Milletvekili Genel Seçimleri için seçim takvimi devam ediyor. Seçime 10 gün kala anket, kamuoyu yoklaması ve tahminler yasaklanacak ve yayınlanmayacak.

Hükümete yakınlığıyla tanınan SONAR Araştırma Lideri Hakan Bayrakçı, yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

İş dünyasından 120 CEO ile yapılan seçim anketine göre Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağı düşünülüyor.

YSK, 14 Mayıs seçimleri için yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısını açıkladı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BBC World’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması durumunda koltuğu bırakmasından endişe duymadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun’da yaptığı konuşmada, “Liderinizi soğana, patatese feda etmeyeceğinizi biliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van mitinginde zafer işareti yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nu hedef aldı. Dün İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, kimliği belirsiz bir şekilde Dilek İmamoğlu’nu hedef aldı.

CHP’nin eski liderlerinden Hikmet Çetin, CHP’li Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptığı görüşmede, çekilmesi karşılığında TBMM Başkanlığı’nı istediğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı adaylığından.

Gazeteci Fikret Bila, CHP kulislerinde bakanlıklar adına konuşulan isimleri aktardı.

prof. Dr. Murat Biçer, evine giderken hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Silahın kabzasıyla vurulan Prof. Dr. Biçer tedavi altına alınırken 2 zanlı gözaltına alındı. prof. Dr. Biçer, 2020 yılında aort damar cerrahisi ile dünya tıp literatürüne girmiştir.

Sokak röportajlarında yaşanan ilginç anlara bir yenisi daha eklendi. Oyunu AK Parti’ye vereceğini söyleyen vatandaş, “25 yıl önce doktorlar bizi azarlardı. .” Yaptığı açıklamalar sosyal medyada tepki çekti.

AK Parti listelerinden seçime girecek olan HÜD-PAR’ın Trabzon’da açtığı tribün yine saldırıya uğradı. Kalabalık bir grup Erdoğan’ın fotoğrafıyla standı yıktı. Polis müdahale etti.

Cumhur İttifakı ortağı DSP Genel Lideri Aksakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizbullah tutsağı için af dilemesi gerektiğini savundu. Aksakal, “Siyasi malzeme olarak kullanılması doğru değil. Bu anayasal bir yetki. Cumhurbaşkanı istediği zaman kullanabilir. Yarın Abdullah Öcalan için kullanabilir mi? Vallahi kullanır” dedi. sözlerini kullandı.

ABD’li kahve zinciri Starbucks fiyatlarını artırdı. Yürüyüş sonrası en ucuz filtre kahve 39 TL oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter’dan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek tepki gösterdi. Twitter’da beğendiği bir tweet’te Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Nebati, “Sizi konumunuza yakışır şekilde davranmaya davet ediyorum” dedi.

Eski Akut Genel Başkanı Nasuh Mahruki’ye AK Parti’ye hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi.

MHP milletvekili adayı İsmail Gümüş’ün, 2015 yılında vefat eden yazar İsmail Gümüş’ün kitabını da kendi kitabı gibi yeniden yayımladığı ortaya çıktı. Gümüş, Bahçeli’ye hediye ettiği kendisine ait olmayan kitapla da imza günleri düzenledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy’a yayın sırasında ‘Canım’ diye seslenmesi sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Konuyla ilgili bir tweet daha paylaşımlara kayıtsız kalmayan Ersoy’dan geldi.

ABD’li doktorlar türünün ilk örneği bir beyin ameliyatı gerçekleştirdi. Anne karnındaki bebeğe yapılan operasyonla anne karnındaki bebek kesin ölümden kurtarıldı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da dün 13 yaşındaki bir çocuk sekiz akranını ve bir güvenlik görevlisini öldürdü. Polis, yaptığı soruşturma sonucunda katliamı gerçekleştiren çocuğun “ölüm listesi” oluşturduğunu belirledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Becerikli Polat, Kültür Bakanlığı’nın Taksim Meydanı’na yaptığı binanın bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti. Polat, “Taksim kimsenin hayalindeki yer değil” dedi.

Kayseri’de bir ortaokulda öğrenim gören 13 yaşındaki BY isimli erkek öğrenci, 11 yaşındaki Ö.K. adlı öğrenciyi bıçakla bacağından yaraladı.

Avcılar’da metrobüste maske takması konusunda uyaran güvenlik görevlisi Şükrü Turan’a yumruk atarak bir gözünü kaybetmesine neden olan Ömer Senem, 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

prof. İbrahim Türkekul, 15 gün içinde doğada kendini göstermeye başlayacak olan ve “ölüm meleği” olarak bilinen “amanita phalloides” mantarına karşı uyarıda bulundu.

Meksika’nın Chihuahua eyaletinin Cases Grandes bölgesinden bir görüntü dünyayı şoke etti. Üzerinde ‘tecavüzcü’ olduğuna dair not bulunan bir adam, cinsel organı kesilmiş ve ağzına kadar fermuarla bağlanmış halde, otoyolda kameraların olduğu bir direğe asılı halde bulundu.

kigiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu