Haber

BM Brüksel’de Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Faaliyetleri Paneli Düzenledi

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP), Belçika’nın başkenti Brüksel’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından güzelleştirme ve yeniden yapılanma faaliyetleri konulu panel düzenledi.

Moderatörlüğünü UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Lideri Şanlı Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy’un yaptığı programa, Kilis Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu ve “İhtiyaç Haritası” STK Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan katıldı.

Panelin başında “Yüzyılın felaketi” başlıklı bir sunum yapan Vinton, depremin büyüklüğünün dışarıdan anlaşılamayacağını ancak hem büyüklüğü hem de etkilediği alan açısından ne kadar sarsıcı olduğunu vurguladı. .

Büyükelçi Kaymakcı’dan uluslararası topluma teşekkürler

Büyükelçi Kaymakcı, dayanışmalarından dolayı başta AB olmak üzere uluslararası topluma teşekkür etti.

İlk ve en kapsamlı desteğin AB’den geldiğini vurgulayan Kaymakcı, bunun Türk milletine Avrupa’nın yanında olduğunun güçlü bir ifadesi olduğunu söyledi.

Kaymakcı, Türkiye’nin aday ülke statüsü kazanan Avrupa Dayanışma Fonu’ndan önümüzdeki dönemde faydalanmasının uygun olacağını belirtti.

Yıllık bütçesi 1 milyar avro olan Avrupa Dayanışma Fonu, AB üyesi ve aday ülkelerdeki doğal afetlerde kullanılmak üzere rezervde tutulmaktadır.

Belediyelerin kriz yönetimi faaliyetleri

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yüce Yılmaz da depremin büyüklüğüne değinerek, böyle bir afeti yönetmenin zorluğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin yerel yönetimleri güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Yılmaz, Balıkesir’in deprem bölgesinde yer almayan bir belediye olmasına rağmen dayanışma çerçevesinde ücretsiz tahliye, barınma, su ve cenaze hizmetlerinin sağlanması gibi değerli çalışmalar yaptığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy da geçici savunma altındaki Suriyelilerin ağır olduğu ilde devam eden göçmen krizinin ardından depremlerin ek yük oluşturduğunu ancak acil insani yardım döneminin aşamalı olarak aşıldığını belirtti. -Adım insani yardım döneminden adaptasyon dönemine.

Kilis Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu, kriz yönetimi konusundaki deneyimlerini paylaşarak, Kilis’i bir lojistik üs olarak diğer illere ekmek ve sıcak yemek ulaştırmak için kullandıklarından bahsetti.

İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan da aslen dijital bir platform iken birçok STK ile birlikte çalıştıklarını ve insani yardım ve manevi güçlendirme alanlarında çalıştıklarını söyledi.

genc-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu