Ekonomi

Binance CEO’su servetiyle ilgili haberlere tepki gösteriyor

Investing.com – İşlem hacmi açısından piyasadaki en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, servetiyle ilgili yorumların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bloomberg bu hafta Binance CEO’sunun servetinin 28,2 milyar dolar olabileceğini iddia etti. bu da Zhao Finans alanında dünyanın en zengin üçüncü kişisidir. Daha önce servetiyle ilgili açıklamaları yalanlayan Binance CEO’su, bu varsayıma Twitter üzerinden tepki gösterdi. Bahsi geçen falın tamamen yanlış olduğunu hatta yanına bile yaklaşılmadığını söyleyen CZ, bunu ana akım tarafından yayılan FUD’un bir parçası olarak yorumladı.

Geçen yıl açıklanan Bloomberg milyarderler endeksinde Zhao’nun servetinin yılın ilk yarısında 75 milyar dolar azalarak 20.6 milyar dolara gerilediği açıklanmıştı. Bu hesabı nasıl yaptıklarına dair hiçbir fikri olmadığını söyleyen Zhao, kripto cüzdanına baktığında servetinin bu ölçünün yanına bile yaklaşmadığını söylüyor. CZ, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda prestij parası kullanmadığını belirtmişti.

Geçtiğimiz yıllarda sıkça tartışılan Zhao’nun serveti hakkında ortaya atılan bir iddia 200 milyar doları bulmuştu. Bu rakam, Binance CEO’sunun o dönemde dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’ı bile geride bıraktığını gösteriyordu.

Kripto şubesinin geçtiğimiz ay en değerli isimlerinden biri olan Changpeng Zhao, ABD CFTC tarafından açıldı. dava ile geldi. Binance, 2023’te düzenleyici baskının artacağını gördüğünden, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Kurulu, Binance’i yasa dışı faaliyetlerde bulunmak ve düzenleyicilere hileli uyum sağlamakla suçluyor.

Author: Günay Caymaz

 

 

haberborcka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu