Ekonomi

Kilis Ziraat ve Ziraat Mühendislerinin tarıma katkıları konferansı düzenlendi

7 Aralık Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde Kilis Ziraat ve Ziraat Mühendislerinin tarıma katkıları konulu konferans düzenlendi.

Ziraat Mühendisleri Odası Kilis Şube Başkanı İnanç Özdemir, Kilis Ziraat Mühendisleri ve Ziraat Mühendislerinin tarıma katkılarıyla Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda konferans verdi.

Mühendisin önce tarımı sevmesi gerektiğini dile getiren Özdemir, “Ziraat mühendisinin ne anlama geldiğini, görevlerinin neler olduğunu bilmemiz gerekiyor. Tarımsal üretimin, hasadın ve paketlemenin her aşaması onun ilgi alanına girer. üretimin her aşamasında olmak. 10 Ocak 1846 yılında Ziraat Mühendisleri Fakültesi kurulmuştur. Ülkemizde 45 ziraat fakültesi bulunmaktadır. Yılda 4 bin ziraat mühendisi mezun oluyor” dedi.

“Pandemi döneminde üretim devam etti”

Ziraat mühendislerinin 2019 yılında pandemi döneminde de tarlada üretime devam ettiğini kaydeden Özdemir, “Tarlada üreticiler ve ziraat mühendisleri vardı. Üretime her koşulda destek verdik. Market rafları boş kalmasın diye üretime devam edildi. sofralarımızda hiçbir şey eksik değil.Bir ülkenin kalkınması için ilk adımdır.Önce tarımın gelişmesi gerekiyor. Tarım gelişirse sanayi de gelişir” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Dede, akademisyenler ve genç mühendisler katıldı. – BİLDİRİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu