Haber

AK Parti Bakırköy Belediye Başkanı Adayı Ali Talip Özdemir

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda, partilerin adayları tek tek açıklanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Murat Kurum’u aday gösteren AK Parti’nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı ise Ali Talip Özdemir oldu.

ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR?

1953 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğan Ali Talip Özdemir, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. Üniversite eğitimine 1973 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde başlayan Özdemir, 1977 yılında Makine Mühendisi olarak mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini tamamlayarak 1987 yılında Makine Mühendisi ünvanını aldı.

Yüksek lisansı sırasında siyasete ilgisi artan Ali Talip Özdemir, 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde Konya-Ereğli Belediye Başkanı seçildi. İki dönem Ereğli Belediye Başkanı olarak görev yapan Özdemir, 1987 genel seçimlerinde bu görevinden ayrıldı ve TBMM’ye Konya Milletvekili olarak girdi. Milletvekili olduktan sonra ANAP Genel Başkan Yardımcılığı yaptı ve TBMM’de kurulan Çevre İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na atandı.

1991 yılında Mesut Yılmaz’ın Başbakanlığına bağlı olarak kurulan kabinede Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ali Talip Özdemir, Çevre Bakanlığı’nın kurulmasıyla birlikte ilk Çevre Bakanı oldu. 1992 yılındaki ara yerel seçimlerinde aday olup İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı seçilen Özdemir, bu görevini iki dönem başarıyla sürdürdü.

Bakırköy Belediye Başkanı olduğu dönemde, Marmara ve Boğazlar Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürüten Ali Talip Özdemir, Avrupa Belediyeler Birliği’nde 1995 erken genel seçimlerinde de İstanbul’dan milletvekili seçildi. ANAP ve DYP koalisyonundan oluşan 53. Hükümet’te Basın ve Enformasyondan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

Siyasi kariyerine devam eden Ali Talip Özdemir, 11 Ocak 2003’te yapılan 3. Olağanüstü Büyük Kurultay’da Anavatan Partisi Genel Başkanı seçildi. Özdemir, uzun yıllar sonra siyasete geri döndü. Özdemir, 2024 Yerel Yönetim Seçimlerinde AK Parti tarafından Bakırköy İlçe Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi. Seçildiği takdirde 3. kez Bakırköy Belediye Başkanı olacak.

kinikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu