Haber

Türkiye’nin Her Yerinde 100 Yıllık Gurur!

Yaşasın Cumhuriyetimiz!

Coşkuyla kutladığımız 100. bayramımızın hikayesi neler anlatıyor? Hepsini anlatmaya kelimeler yetmez, gelin güzel fotoğrafınıza bir göz atalım.

“Türkiye Cumhuriyetini savundu.”

“Türkiye birlikteydi”

Görüş ve ideolojisi ne olursa olsun halk kutlamalara büyük bir coşkuyla katıldı.

Ankara’da Anıtkabir’de tam bir duygu patlaması yaşandı. Cumhuriyet döneminin ilk nesillerinin ellerinde bayraklarıyla, artık adım atmakta güçlük çeken ayaklarıyla Atatürk’ümüzün huzuruna gelmeleri ne kadar gurur vericidir. Gözyaşlarımızı döktük.

Büyük ordumuzun İstanbul Boğazı’ndan geçmesi ne kadar büyük bir gururdur. Gücümüzü dostlarımıza ve düşmanlarımıza göstermenin barışçıl ve gurur verici bir vaadiydi. Gözyaşlarımızı daha fazla tutamadık.

Büyüklerine yüksek sesle andımızı okutan küçük bir çocuk,

Ülkenin dört bir yanında küçük ayakları ve bayraklarıyla yürüyen tüm kırmızı beyazlılar, en büyük zenginliğimiz,

Köyde hiç çocuk kalmadığında, çocukken ezberledikleri şiirleri okuyarak bayramı kutlayan koca yürekli hanımlar, omuzlarında göklere yükselmeyi hak eden tüm hanımlar,

Cumhuriyetin bir yönetim biçiminden daha fazlası olduğunu, imkansıza inanmak demek olduğunu anlatan hocamız, öğretmenlerimiz,

Atatürk’ün umudu olan gençlerimiz,

Hepimiz oradaydık. Cumhuriyet’te!

Cumhuriyetin anlamını değerlerinde ve fikirlerinde değil, biçiminde ve şemasında bulanlar bile bizi bir arada tutan şeyin bu değerler olduğunu hissettiler. Sonuçta birlikte yürüdük, birlikte ağladık, birlikte marşlarımızı söyledik, birlikte gurur duyduk.

Bu günlere hep birlikte geldik.

Vatan uğrunda kanlarını döken atalarımızdan ve bu uğurda hâlâ feda ettiğimiz şehitlerimizden bize büyük bir miras miras kaldı. Bu, 100. yılımızda hissettiğimiz, yüreğimizin bedene sığmayan ağırlığıydı.

Cumhuriyetin yeni yüzyılında eşitlik, adalet, özgürlük, bilim ve sanat gibi pek çok yüce değeri tesis etmenin görevimiz olduğu muhakkaktır. Hepimiz şu konuda hemfikiriz; Cumhuriyet değerlerinin anlamını anlamak, uygulamak ve yeni nesillere öğretmek bu ülkeye yapabileceğimiz en büyük hizmettir.

Bir arada olduğumuzda Cumhuriyetin sözleri her yerde yankılanıyor;

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

Instagram1

Instagram2

X

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamen yazarlarının orijinal niyetleridir ve Onedio’nun yayın politikalarını yansıtmayabilir. ©Onedio

haberakcadag.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu