Ekonomi

Potansiyel büyüme yatırımları nedeniyle Morgan Stanley’de Ecolab hisselerinin hedefi yükseltildi

Çarşamba günü Morgan Stanley, Ecolab Inc. (NYSE:ECL) Equalweight notunu korurken fiyat hedefini önceki 190 $’dan 230 $’a yükseltti. Revizyon, Ecolab’ın son mali performansının ve 2024’ün ilk yarısında beklenen hammadde deflasyonunun önemli bir etkisi olduğunu gösteren ileriye dönük açıklamalarının ardından geldi.

Ecolab yönetimi, deflasyonist bir eğilim öngörme konusunda temkinli davrandı, ancak son kılavuz, özellikle yılın ilk yarısındaki bu düşük hammadde maliyetlerini içeriyor. Ancak şirketin tahminleri bu deflasyonist faydayı 2024’ün ikinci yarısına kadar uzatmıyor ve Morgan Stanley bunu muhafazakar bir duruş olarak görüyor. Önden yüklemeli bir mali yıl öneren bu yaklaşım, eğilimin ilk yarıdan sonra da devam etmesi durumunda potansiyel olarak şu anda tahmin edilenden daha büyük tasarruflara yol açabilir.

“Şirketin 2Y24’te potansiyel hammadde tasarruflarının bir kısmını büyüme yatırımlarına harcamayı seçebileceğini düşünüyoruz (yani bazı boya şirketlerinin yaptıklarından farklı olarak). Bu olasılık ve hisse için güçlü bir görünümü yansıtan mevcut çarpan bizi EW’de tutuyor ” diyor analist.

Şirket, dördüncü çeyrekte satış hacminde %1 artış ve Avrupa hariç %3 artışla olumlu bir toparlanma kaydetti. Ecolab, istikrarlı bir makroekonomik ve hammadde ortamında %12-15 EPS büyüme oranı hedefliyor. Fiyatların 2024’te %2-3 civarında seyretmesi beklenirken Morgan Stanley, ek hacim takviyesi olmadan hem fiyat hem de EPS artışını bu kadar yüksek seviyelerde sürdürmenin zor olabileceğini belirtiyor. Bu sadece operasyonel kaldıracı değil, aynı zamanda müşterilerin tarihsel normların üzerindeki fiyatları kabul etme konusundaki istekliliğini de gerektirir.

InvestingPro İçgörüleri

Ecolab Inc. (NYSE:ECL), Morgan Stanley’nin güncellenen fiyat hedefinin ardından tartışmalara konu oldu ve InvestingPro’nun çeşitli ölçümleri, şirketin mevcut mali durumu hakkında daha net bir resim sağlıyor. Ecolab, 63,07 milyar dolarlık güçlü piyasa değeriyle sektörünün değerli bir oyuncusudur. Şirketin mevcut hisse fiyatının hisse başına kazancına göre ölçüsü olan F/K oranı 46,18 olup, bu oran 2023’ün 4. çeyreğine kadar olan son on iki ay için 42,6’ya ayarlandı. Bu, yatırımcıların bir miktar ödeme yapmaya istekli olduklarını gösteriyor. Ecolab’ın karı için daha yüksek fiyat ve muhtemelen piyasanın geleceğe yönelik iyimserliğini yansıtıyor.

InvestingPro Tips, Ecolab’ın üst üste 38 yıl boyunca temettüsünü artırarak hissedarlara değer kazandırma konusundaki kararlılığını gösterdiğini vurguluyor. Ayrıca şirket geçen hafta 1 haftalık fiyat toplam getirisi %8,96 ile önemli bir getiri elde etti. Bu kısa vadeli performans, şirketin son rehberliği ve Morgan Stanley’in fiyat hedefi ayarlaması sonrasında yatırımcı güveninin bir göstergesi olabilir.

Daha kapsamlı bilgiler arayan yatırımcılar için https://www.investing.com/pro/ECL adresinde Ecolab için 15 ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır. Bu ipuçları Ecolab’ın performansı ve görünümü hakkında daha fazla netlik sunabilir. İlgilenen okuyucular PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak bu bilgilerden yararlanabilir, yıllık veya altı aylık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim kazanabilirler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu