Haber

Kurtuluş Kuş’un “Nitelikli Cinsel Saldırı” Suçundan Yargılandığı Davanın İkinci Duruşması 13 Şubat’ta

Ses sanatçısı Kurtuluş Kuş’a 21 yaşındaki BB’ye 27 Şubat 2022’de bir otelde “nitelikli cinsel saldırı” yaptığı iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması 13 Şubat 2023’te Aydın’da görülecek. 3. Ağır Ceza Mahkemesi. Soruşturma aşamasında gözaltına alınmayan Kuş, İstanbul’daki ilk duruşmaya “geçici sağlık durumu” nedeniyle SEGBİS üzerinden katıldı ve tutuklanma talebi reddedildi. Mahkeme, SEGBİS talimatını ikinci celse için kaldırdı.

Ses sanatçısı Kurtuluş Kuş’a 27 Şubat 2022’de 21 yaşındaki BB’ye Aydın’da bir otelde “nitelikli cinsel saldırı” yaptığı iddiasıyla açılan dava devam ediyor.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Haziran 2022’de tamamlanan ve Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 5 Temmuz 2022’de kabul edilen iddianamede şu ifadelere yer verildi:

“…Şüpheli, kamuoyunun da tanıdığı bir ses sanatçısı, müşteki ise zanlının dinleyicisidir… Müşteki, bu kapsamda ilk kez bir konser sonrasında zanlı ile yüz yüze görüşmüştür. zanlı İzmir’de vermişti.

Olay günü zanlı yine konser vermek üzere Aydın’a geldi… 04.00 sıralarında müştekinin zanlı için hazırladığı hediyeyi arkadaşlarıyla birlikte vermek üzere zanlının kaldığı otele gitti… geceleyin. bulunduğu odaya gitti…

Şüpheli ve zanlı birlikte odanın başka bir bölümüne gittiler, müşteki ve zanlı bir süre sohbet ettikten sonra cinsel yakınlık yaşarken, zanlı müştekinin kıyafetlerini çıkarmaya çalıştı ve müştekinin olduğunu belirten telaffuzlar yaptı. bakire ve cinsel ilişkiye girmek istemiyordu. Bahsi geçen telaffuzlardan bağımsız olarak müşteki müştekinin elbisesini yırtarak ve kollarından tutarak cinsel ilişkiye girmiş, müşteki bu esnada zanlıya fiziki olarak da direnmiş, bu kapsamda müşteki yaşadığı acı nedeniyle çığlık atmış, müştekinin cinsel ilişkiden sonra vajinal bölgede kanaması olduğu, müştekinin zanlıya tepki gösterdiği ancak zanlının bu durumu umursamadığı daha sonra müştekinin otel odasından çıkıp arkadaşlarına kendisini alması için mesaj gönderdiği belirtildi. olduğu yerden. Otelde korkunç bir personel vardı, bu da olayları dile getiriyordu…

Olaydan sonra müştekinin içine kapandığı ve kimseyle konuşmadığı bu kapsamda müştekinin travma sonrası gerilim bozukluğu yaşadığı belge içeriklerindeki raporlarla tespit edilmiş ve kısa bir süre sonra durum düzelmiştir. müştekinin anne ve babasının kanlı ve yırtık iç çamaşırlarını görmesi üzerine yetkililere sevk edildi. bir mesaj gönderdi, ancak şüphelinin konusu

umursamadığı bir şekilde cevap verdi…”

SORUŞTURMA DOSYASINDA KISITLAMA KARARI VERİLDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İddianamede yer alan bilgilere göre; “Mağdur ve zanlının haklarının korunması amacıyla soruşturma dosyasına ilişkin uzaklaştırma kararı verildi.”

“OLAYIN RASTGELE BİR KAMERA GÖRÜNTÜSÜ SAĞLANAMAYACAKSA BİLE…”

Yine iddianamedeki bilgilere göre; BB’nin iç vücut muayenesi yapıldı. İddianamede; “İnceleme sonrası hazırlanan raporda ‘mağdurda tespit edilen 2. tip perine yırtığının basit tıbbi müdahale ile tamir edilemeyeceği’ tespit edilmiş, bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yerinde gerekli incelemeler ivedilikle tamamlanmıştır. ve tanıkların kimlik bilgileri belirlendi.

Olayın rastgele bir kamera görüntüsü elde edilemese de birçok kişinin ifadesine tanık olarak başvuruldu…” ifadeleri kullanıldı.

Soruşturma kapsamında; BB’nin annesi, Kurtuluş Kuş’un arkadaşları ve otel çalışanlarının ifadelerine başvuruldu.

“ARAŞTIRMA AŞAMASINDA KONUYLA İLGİLİ Rastgele Gözaltı ve Tutuklama Tedbirleri UYGULANMAMIŞTIR…”

İddianamede şu ifadelere yer verildi:

“Soruşturmada sözü alınan zanlının sendikanın rızası olduğunu savunduğu, zanlının suçlamaları reddettiği ve müştekinin zanlıya yaklaşmak istediği görüldüğü halde tutanakların bozulduğu görüldü. ifadeleri bulundu…

Şüpheli lehine ödenen bir grup tanık ifadesi ve ifade tutanağı elde edilmesine rağmen; Olayın gelişimi ve meydana gelen kayıp bir bütün olarak değerlendirildiğinde, söz konusu olayın yargılamayı gerektirdiği ve soruşturma aşamasında şüpheli hakkında herhangi bir tutuklama veya tutuklama tedbirinin uygulanmadığı konusunda tereddüt yoktur.

İddianamede Kuş’un “nitelikli cinsel saldırı” suçundan cezalandırılması talep edildi.

SANIK KUŞ AYDIN’DAKİ DURUŞMAYA İSTANBUL’DAN KATILDI

Davanın ilk duruşması 31 Ekim 2022’de Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Kurtuluş Kuş, duruşma salonunda değil; İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna SEGBİS ile girdi.

Kuş’un avukatları, ayağının kırıldığı gerekçesiyle Kuş’un SEGBİS üzerinden duruşmaya katılmasını talep etti; Avukatların talebi kabul edildi.

Duruşma kararında mahkeme, “Sanık hakkındaki SEGBİS talebi geçici sağlık nedenlerinden dolayı, sanık hakkındaki SEGBİS kararının kapatılıp gönderilmesi için talimat mahkemesine yazı yazılmalıdır… “.

Şikayetçi BB ve avukatı duruşma salonundaydı.

Mahkeme salonunda bulunan Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı da duruşmaya katılma talebinde bulundu.

Sanık Kurtuluş Kuş’un avukatı aracılığıyla mahkemeden “duruşmanın kapalı görülmesini” talep ettiği görüldü.

MAHKEME OTELİN KAMERA KAYITLARINI İSTEDİ, “KAMERA KAYDI YOK” BİLDİRİLDİ

Mahkeme, iddianamenin kabulüne ilişkin kararında; Otelin kamera görüntülerinin gönderilmesini talep etmişti. Duruşma tutanağında bu talep; “Otelde üç gün kayıt olduğu görüldü ve o güne ait kamera kaydı olmadığı bildirildi” ifadeleri kullanıldı.

Sanık Kurtuluş Kuş, duruşmaya; SEGBİS ile İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne girdi. Duruşmaya, mağdur BB avukatı ile katıldı. Duruşmaya Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı da katıldı.

“BENİ ZORLADIĞINI SÖYLEDİM”

Duruşma tutanaklarına göre, duruşmada BB; otel odasında yaşananlarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Birden gerçek beni tekrar yatağa itti, ilk geldiğimde yanaklarımdan öptüğü için beni öpeceğini sandım, bu esnada aklıma kötü bir şey bile gelmedi, üstüme üstüme geldi. ben, bacaklarımı bacaklarıyla parçaladı, ittim, bağırdım, tek eliyle arkamdan iki kolumu tuttu, bağırdım, bakireyim dedim ama aldırmadı, ağzımı tutuyordu tek elle…

… Eteğimin fermuarı koptu… Zorla elbisem genişledi, sütyenimin kancası da koptu, ağrım varken eliyle ağzımı tutuyordu, ağladım… Kalktı, gitti duşa girdim, sonra bana ‘bakire miydin?’ ‘Eşyalarını hazırla’ diye sordu ama bir anda gidemedim, arkadaşlarımı aradım, gel beni al dedim…

“ADLİ RAPOR İSTEMEYİN”

… Annemle karakola gittim, bundan bir şey çıkmaz dediler ve beni evime gönderdiler, sonra tekrar gittim. Sözlerimin karakolda alınması uzun sürdü, sözlerimi hep baştan alıyorlar, aldıkları sözlerin yanlış olduğunu söyleyip yırtıyorlar, isimle tutanak istemiyorlardı, ama annem isyan etti rapor alınmadan önce üzerimden geçecek şekilde duş aldım…

Ertesi gün uyuttular ameliyata aldılar 15 dakika denilen ameliyattan 1.5 – 2 saatte çıktım oradan psikiyatriye gönderdiler hala olayın tesiriyle tedavi görüyorum ben Psikiyatriye gidiyorum, olaydan şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum.”

Duruşma tutanaklarına göre; Kurtuluş Kuş dedi ki:

“Olay alenen ve alenen atılmış bir iftiradır. Olayı anlatmam gerekirse müştekiyle görüşmeden önce bakire olmadığını söyledi biz karıştık zorlayacak bir durumum yok dedi. Rastgele bir aşamada istemediğini söylemek için aslında kötü bir durumdaydım, bilincim yarı açıktı, yarı kapalıydı, o gün evre öncesi ve sonrası serum yedim… İletişime geçtikten sonra , Duş aldım, onunla sohbet ettik, sigara içtik, ekip arkadaşlarım sabah dışarıda bekliyorlardı, müştekinin arkadaşları vardı, en son onunla lobiden ayrıldık…

Hatta gece kaldığımız odanın kapısının açık olduğunu, ortadaki zilin çaldığını söylemek istiyorum ama ben

Yaklaşık beş dakika sonra zil tekrar çaldığında kapıyı açtım otel çalışanı yanımda kız arkadaşımın olduğunu söyledi.

var mı diye sordu bende var dedim üstelik kayıt için kimliğini istediler,

B.’nin kimliğini otel görevlisine verdim, sonra geri getirdiler.”

“TUTUKLARA KARŞI REDDETMEYİN…”

Mahkeme heyeti, duruşmaya çok sayıda tanığın ifadesini dinledi.

Heyet, müştekilerin avukatlarının sanıkların tutuklanması yönündeki taleplerini reddetti. Heyet, “katılan milletvekillerinin tutuklanma taleplerini bu cümleyle reddederek, sanık hazır bulunduğu için yargılamaya devam edilmesine” karar verdi.

Mahkeme, sanıklarla ilgili SEGBİS talimatının kapatılarak gönderilmesi için talimat mahkemesine yazı yazılmasına karar verdi.

Duruşma 13 Şubat 2023’e ertelendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu