Yaşam

Kedilerinin Sağlığı Konusunda Ekstra Hassas Olan Aileler İçin 10 İpucu

Minik pati dostlarımızın sağlığı çok önemli. Elbette sağlık sorunları veteriner ziyaretleriyle bitmiyor. Kedinizin sağlığı için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları ve önemli noktalar var. Birlikte keşfedelim!

1. Sistematik veteriner muayenelerine gitmeyi unutmayın.

Kedinizi düzenli olarak veteriner hekime götürmelisiniz çünkü veteriner muayeneleri erken teşhis ve tedavi açısından değerlidir. Sistematik veteriner muayeneleri ile pati dostunuzda olası bir hastalığı veya durumu tespit edebilir ve önlem alabilirsiniz.

2. Tırnaklarını kesmeyi unutmayın.

Kedilerin tırnakları beklediğimizden daha hızlı uzar ve uzadıkça patilerinin etlerine batabilir veya yürümelerini zorlaştırabilirler. Aynı zamanda uzun tırnaklarını da bir yere yakalayabilir. Bu nedenle eğer imkanınız varsa düzenli olarak kesmeyi, yapamıyorsanız da veterinerde kestirmeyi unutmayın.

3. Tüylerini düzenli olarak fırçalayın.

Kedinizin kürkü ister uzun ister kısa olsun düzenli olarak taramanız gerekir çünkü kediler kürklerini yutabilir ve bu da kusmalarına neden olabilir. Aynı zamanda tüylerinin topaklaşmasını önlemek ve nefes almasını sağlamak da derisi açısından önemlidir, bu nedenle düzenli olarak taramanız gerekir.

4. Temiz su verin.

Kedinizin içtiği su böbrek sağlığı açısından gerçekten önemlidir. Su, yiyecek veya tozdan dolayı kirlenebilir. Sistematik olarak kontrol edilmesi ve tatlı su ile değiştirilmesi çok önemlidir.

5. Düzenli parazit kontrolleri yaptırın.

Parazitler kedinizin sağlığı için risk oluşturabilir. Bu nedenle bu adımı ihmal etmemek çok önemlidir. Parazitleri önlemek için kedinize düzenli olarak iç ve dış parazit ilaçlarını uygulayın.

6. Obeziteyi önleyin.

Kedinizin mamasını ne sıklıkta yediğini ve ağırlığını kontrol edin, çünkü bazen mamayı veya yediği mamanın içindeki malzemeleri aşırı tüketmek onun daha hızlı kilo almasına neden olabilir ve bu da obeziteye yol açabilir. Bu nedenle obeziteyi önlemek için kilosunu koruyacak şekilde yemek yemesini teşvik edin.

7. Gerginliği azaltın.

Bazen evdeki bireylerden veya diğer kedilerden rahatsız olabilirler. Ya da bunlardan tamamen bağımsız bir durum kedinizin huzursuz ve stresli hissetmesine neden olabilir. Bu yüzden kedinizin gerginliğini azaltmaya odaklanın. Böyle zamanlarda ona bir ödül verebilirsiniz.

8. Sindirim sistemlerini harekete geçirecek besinleri tercih edin.

Veteriner hekiminizin tavsiyesi ile kedinizin sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlayacak ve sindirimini kolaylaştıracak vitamin, besin veya ek takviyeleri tercih ederek kedinizin sindirimine yardımcı olabilirsiniz.

9. Her gün ıslak yemek vermemelisiniz.

Kedinizin her gün yaş mama yemesi hem sindirimi hem de diş sağlığı açısından sağlıklı değildir. Veteriner hekiminizin tavsiye ettiği miktarda yaş mama vererek onu koruyabilirsiniz.

10. Diş sağlığına dikkat edin.

Kedi diş sağlığı çoğu zaman ihmal edilen konular arasında yer alır ancak oldukça önemlidir. Diş sağlığına uygun besinler tüketmek, imkanınız varsa dişlerinizi veteriner hekime kontrol ettirmek ve düzenli bakımlarını yaptırmak da doğacak bebekler için oldukça önemli noktalardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu