Teknoloji

iPhone 16 Serisi Yapay Zeka Sayesinde Heyecanlandıracak

Her yıl olduğu gibi sonbaharda tanıtılacak iPhone 16 serisi için iddialar gelmeye devam ediyor. Bu yılın odak noktası yapay zeka.

Yıllardır Haziran ayının ilk haftasında Apple Park’ta düzenlenen WWDC etkinliğinde Apple’ın üretken yapay zekaya dayalı iOS 18 işletim sistemini tanıtması bekleniyor. iOS 18 ile birlikte gelecek yapay zeka özelliklerinin iPhone 16 serisi cihazlara özel yönleri de olabilir. Bunun nedeni ise Apple’ın şu ana kadar işlemcilerinde “Neural Engine” kullanmasına rağmen 2024’ün işlemcileri olan A18 ve M4 için işlemciye dahili olarak gelen yapay zeka çiplerindeki çekirdek sayısının artacak olması. önemli ölçüde artar.

iPhone 16 serisi için şu ana kadar ortaya çıkan diğer ilginç özelliklerden biri de bataryadaki değişiklikler olacak. Sektördeki sızıntıları bildiren kaynaklardan biri olan MacRumors’un iddiasına göre iPhone 16 serisindeki pil kapasiteleri de değişecek, Plus modeli dışındaki modellerde ise kapasite artışı yaşanacağı iddia ediliyor. Plus modelinde azalma. Bu durumun işlemci tarafından artan güç verimliliğiyle telafi edilmesi bekleniyor.

iPhone 16 Serisi İçin Değişen Diğer Özellikler

Pro Max modelinin L batarya yerine boş bataryaya geçeceği iddia edildi. Bu aynı zamanda anakart tasarımının değişeceğinin de işareti. Bu durumda iPhone’larda 5G’yi mümkün kılan mmWave anteninin yeri de değişecek. Ayrıca Pro ve Pro Max modellerinde ekran boyutlarının 6,1 ve 6,7 inçten 6,3 ve 6,9 ​​inçe değişmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz ay iPhone 16 serisinin tamamına gelmesi beklenen basınç algılayıcı Yakalama butonunun cihazlara çıkıntılı olmayacak şekilde monte edileceği ve dokunma sertliği ve süresine bağlı olarak fonksiyonel bir kullanım sunacağı dedikoduları ortaya çıkmıştı. . Bu buton aynı zamanda deklanşör görevi görecek ve aynı zamanda hafif bir dokunuşla odaklanma, sert bir dokunuşla çekim yapma gibi işlevlere de sahip olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu