Haber

Gerçekler ortaya çıkmasına rağmen durmadılar! Karardan yeni saçmalık

  •   HABER7

Geçtiğimiz günlerde bazı muhalif medya Merkez Bankası hakkında bir iddiayı gündeme getirdi. muhalif medya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasıher gün demir sandıklarla çarşıya 5 milyar TLParayı kendisinin getirdiğini ve karşılığında 260 milyon dolar topladığını iddia etti.

İLETİŞİM BÖLÜMÜ

İletişim Departmanı Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’dan döviz topladığı yönünde bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada yayılan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Tezleri yalanlayan İrtibat Bürosu, görüntülerde rastgele bir görüntü gösterdi. TCMB Herhangi bir çalışanının bulunmadığını belirterek, söz konusu haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının gerçek olmadığını belirtti. İrtibat Bürosu, söz konusu araçların günün sonunda Kapalıçarşı’daki kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında saklamak istemedikleri nakit veya altını taşımak için kullanılan özel şirket araçları olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Söz konusu araçlar, kuyumcular ve döviz bürolarının gün sonunda Kapalıçarşı’da kasalarında bulundurmak istemedikleri nakit veya altınların taşınmasında kullanılan özel şirket araçlarıdır. Araçlar Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünce gereğince muhafaza edilmektedir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kapalıçarşı’da herhangi bir doğrudan döviz alım-satım işlemine müdahil olmadığı için habere konu olan görüntülerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmamaktadır.”

KARARDAN FARKLI BİR YALAN

Bugün Ahmet Davutoğludestekçi Karar Gazetesi Aynı görüntüye sahip yeni bir argüman geldi. Karar Gazetesi, İrtibat Başkanlığı’nın bir hafta önceki açıklamasına rağmen Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’da döviz topladığı, bu sefer de Kapalıçarşı’dan döviz toplayan kurumun iddialarının görseliyle yeni bir haber yaptı. BOTAŞ bunu hızlandırdı. karar haberlerinde “Çelik kasaların sahibinin BOTAŞ olduğu ortaya çıktı. BOTAŞ’ın çarşıdan döviz aldığı konuşulurken uzmanlar, ‘Merkez Bankası BOTAŞ’a neden döviz vermiyor?’terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu