Teknoloji

Çin’de 1 yaşındaki kızın beyninden doğmamış ikiz çıktı

Yeni bir çalışma, Çin’de 1 yaşındaki bir kızın beyninde keşfedilen doğmamış ikizin olağandışı vakasını detaylandırıyor. Bu vaka olağanüstü derecede nadir olmakla birlikte, tıp literatüründe ilk kez rapor edilmiyor.

Şanghay’daki Fudan Üniversitesi’ndeki doktorlar, gencin genişlemiş bir kafa ve motor becerilerinde sorunlarla hastaneye kaldırıldığını söyledi. Kafasının BT taramaları, beyninin sıkıştığını ve karıncıklarda bulunabilen değerli bir büyümenin neden olduğu bir sıvı birikimi olduğunu gösterdi.

Olgu sunumunda çok fazla detay bulunmamakla birlikte nadir görülen bir “ameliyatla çıkarma”dır. intraventriküler fetus-in-fetu “Olayın görüldüğü bildirildi. B Başka bir deyişle, çocuğun doğmamış ikizinin cenini kafatasının içindeydi. . Küçük ‘fetiform kitle’ üst uzuvları ve hatta parmak benzeri çıkıntıları büyütmüş gibi görünüyordu, ancak neredeyse gelişmemişti.

Bu nedenle, fetüs içinde fetüs olaylarının, ikiz gebeliğin çok erken evrelerinde, döllenmiş bir yumurta tarafından yapılan bölünen hücre kümesi olan blastosist düzgün ayrılmadığında meydana geldiği düşünülmektedir. Sonuç olarak, erken dönemde embriyolardan biri obur tarafından kuşatılır.

1 yaşındaki kız çocuğunun geçirdiği ağır ameliyattan sonra nasıl güzelleştiği ise vaka sunumunun çok kısa olması nedeniyle netlik kazanmadı.

https://twitter.com/OGdukeneurosurge/status/1632543129537576961

Ancak diğer benzer durumlarda çocuklar iyileşebilecek gibi görünüyor. 1982’de yayınlanan bir çalışmada, Londra Hastanesi’ndeki bilim adamları, 6 haftalık bir erkek çocukta 14 santimetre uzunluğunda bir fetüsün büyüyen bir kafa ile geldiğini bildirdi. Çıkarılan fetüsün ayrıca gelişen uzuvlar, bir kafa ve bir vücut gibi belirgin özellikleri vardı. Çocuğun ameliyattan sonra “mükemmel bir iyileşme” sağladığı bildirildi.

Fetüs içinde fetüs olayları oldukça nadirdir. En güvenilir tahminler, bunların her 500.000 doğumda bir meydana geldiğini öne sürüyor, ancak bu sayıya nasıl ulaşıldığı belirsiz. Çoğu durumda, doğmamış fetüs yaşayan bebeğin vücudunda bulunur, bu nedenle beyni etkilediği durumlar son derece nadirdir.

En son vaka çalışması, açık erişim dergisi Neurology’de yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu