Haber

Başak Demirtaş neden adaylıktan çekildi? Kamera arkasında 2 yorum öne çıkıyor

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş , İBB başkanlığı adaylığından çekildi. Şimdi de perde arkasında Demirtaş’ın neden geri adım attığı konuşuluyor.

DEM PARTİSİ ADAYINI YAKINDA AÇIKLAYACAK

Başak DemirtaşİBB adaylık başvuru sürecine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Bu aşamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın başvuruya dönüştürülmemesi konusunda partimiz ile ortak görüş birliğine vardık.” Dem Partisitarafından yapılan açıklamada, “Tüm seçenekleri tartışarak gelişmeleri değerlendirdik ve Başak Hanım ile bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon içinde iş birliği yaparak aday olmaması gerektiği sonucuna vardık. Aday isimlerimiz” denildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.”

“CİDDİ BİR KESİM İMAMOĞLU’NUN YENİDEN DESTEKLENMESİNİ İSTİYOR”

Peki Başak Demirtaş adaylığından çekildi mi? Dem Partisi Ondan herhangi bir onay çıkmadı mı? Eski HDP Milletvekili Altan Tan, Demirtaş’ın adaylık durumu ve DEM Partisi’ne etkisi hakkında Haberler.com’a değerlendirmelerde bulunarak, parti içinde 10 yıldır tartışmaların sürdüğünü belirterek, “Başak Demirtaş’ın CHP ile ittifakı, milletvekili statüsü konusunda. İstanbullu aday “Konunun etrafındaki çevreler bu durumdan rahatsız oldu. Halkın önemli bir kısmı İmamoğlu’nun yeniden desteklenmesini istiyor” dedi.

CHP korkutuldu mu?

Demirtaş’ın adaylık başvuru sürecinde CHP Adayı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oylarını bölüşeceği ve bu nedenle “AK Parti ile DEM Parti’nin anlaşmaya vardığı” da iddia edildi. Demirtaş’ın bugün aday olmayacağını resmen açıklamasının ardından bazı kişiler, “Zaten aday olmayacaktı, CHP’ye gözdağı verildi” yorumunu yaptı.

“DEMİRTAŞ ÇIKARSA İMAMOĞLU SORUNU KAPANIR”

Diğer taraftan; Geçtiğimiz gün katıldığı programda konuyla ilgili görüşünü dile getiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun “Başak Demirtaş giderse İmamoğlu sorunu çözülür” yorumu çok konuşuldu. Ensarioğlu, açıklamasında ayrıca İstanbul’un 3 ilçesinde DEM Partisi ile CHP arasında gerginlik yaşandığı ve Demirtaş’ın adaylığının bu nedenle öne sürüldüğü tespitini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu